top of page
IMG_3302 bewerkt_edited.jpg
Zoeken
  • Foto van schrijverKlaas Ariaans

In ieder mens schuilt een leider!

Bijgewerkt op: 12 aug. 2022

Dat is wat ik heb geleerd na 4 jaar zelforganisatie?


4 jaar geleden zijn we radicaal anders gaan organiseren. Met 3.500 mensen zijn we binnen ABN Amro zelforganiserend aan de slag gegaan. Wat een reis hebben we met elkaar doorgemaakt. Enerverend, uitdagend en inspirerend tegelijk. Ik ben steeds meer gaan zien dat er in ieder mens een leider schuilt, hoe klein of groot ook. Collega’s die in soms moeilijke omstandigheden doorpakken, regelen en boven zichzelf uitstijgen. Vanaf de start heeft de Vrije Universiteit onderzoek gedaan en is de kwalitatieve conclusie: het overgrote deel van onze collega’s wil nooit meer terug.


Van andere bedrijven hebben we vaak de vraag gekregen hoe we dat hebben gedaan. Die vraag ga ik proberen stapsgewijs te beantwoorden: In de komende periode schrijf ik een serie artikelen waarin ik veel van onze reis en ervaringen ga delen en dan ook nog wetenschappelijk onderbouwd.


Hier gaan we in op:


- Psychologische veiligheid

- Het ultieme dilemma van de manager

- Autonomie - Rolduidelijkheid

- De harde resultaten

- en nog veel meer


De artikelen zullen verschijnen op mijn nieuwe website https://lnkd.in/eCvqk6iR en zullen deels worden doorgeplaatst op mijn Linkedin-pagina.

Onze ervaringen met zelforganiserend werken is tevens de basis van ons nieuwe boek “Momentum” geworden. Een co-productie met Nathalie Hazenberg waar we op basis van zelforganiserend werken tot de slotsom zijn gekomen dat organisaties zich meer zouden moeten baseren op de principes van de natuur. Wil je meer weten en/of het boek bestellen, ga dan naar https://lnkd.in/epgE4vgK of http://www.momentumboek.nl


MOMENTUM - voor duurzame organisatieontwikkeling

Er is MOMENTUM om het anders te doen. De manier waarop wij denken over leiderschap zou wel eens de stagnerende factor kunnen zijn in het creëren van een meer duurzaam bedrijfsleven. Hoe kunnen nieuwe manieren van organiseren helpen om betere organisaties te vormen?


Lees het boek en laat je inspireren met verhalen uit de praktijk en praktische handvatten om zelf aan de slag te gaan.

22 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page